logokleurwerkgroepen
 
FREINETSCHOOL De Torteltuin
Werf 52a - 8970 Poperinge
T+F: 057/33 30 85

locatie

Werkgroepen

De school is gestart door een aantal enthousiaste ouders en wordt nog altijd gedragen door even enthousiaste ouders van een jongere lichting. 

Als ouder kan je je op verschillende manieren engageren in de school. In de klas kan je een van je interesses uitleggen in het kader van een project, je kan mee op uitstap gaan met kinderen van je klas of je kan je engageren in de dagelijkse werking van de school zelf. Dit kan door uit eigen initiatief regelmaig het gras af te rijden, door in de raad van bestuur te gaan, maar ook door samen te werken aan een betere school via een werkgroep. 

Verschillende werkgroepen zijn in de loop van de geschiedenis op school opgestart. Sommige houden zich bezig met een of meerdere activiteiten (bvb Crea), sommige worden ingeropen als hulp bij al dan niet dringende problemen (Praktische), anderen zijn tijdelijke werkgroepen (werkgroep Bouw). Wie interesse heeft in een werkgroep of meer wil weten waarover ze bezig zijn, kan altijd contact opnemen met iemand van de werkgroep.

Crea en Feest | Pedagogische | Praktische WG | I.C.T. | P.R. | Wijn | WOL | MOS + Speelplaats | POEHA | Veiligheid | Celtic

Crea en Feest
Deze werkgroepen zitten barstensvol creatievelingen die gebeten zijn door het feestvirus. Zij zetten telkens weer vol enthousiasme hun (toch wel tengere) schouders onder het schoolfeest, kerstmarkt of vrij podium. Werkgroep feest bedenkt de plannen, werkgroep crea kleedt alles tiptop in. Geef ze een thema voor bijvoorbeeld het schoolfeest en deze denktank schiet in gang. Gelukkig kunnen ze voor de uitvoering van hun soms wel wilde plannen terecht bij collega-werkgroepen. De samenwerking tussen Crea en Feest en andere, zoals de praktische werkgroep is dan ook onontbeerlijk.


Pedagogische WG
Met de pedagogische werkgroep organiseren we een of meerdere activiteiten rond een pedagogisch of maatschappelijk onderwerp. Naast deze activiteiten willen we de school pedagogisch ondersteunen en werken we nauw samen met de klasouders. Dat zijn de ouderverantwoordelijken per klasgroep.

Praktische WG
Een klink kapot? Een WC die doorloopt? Een dak dat lekt? Praktische werkgroep kijkt wat we zelf (en dus beter) kunnen doen. Ze leveren ook fantastische hulp als werkgroepen feest en crea een 10-meter hoge Eifeltoren willen maken.

I.C.T.
Deze jongens zorgen ervoor dat de computers blijven draaien, dat het internet ook de school bereikt en dat de school ook zelf op internet actief is. Bij netwerkproblemen schieten ze in actie, een kapotte pc wordt in een wip hersteld.

P.R. (Public Relations)
De werkgroep PR heeft als doel de school en de activiteiten rond en in de school zoveel mogelijk in de publiciteit te krijgen.

De affiches voor het schoolfeest, de kerstmarkt,… in elkaar steken en ervoor zorgen dat deze bedeeld worden is 1 van hun taken. Een info-standje op het schoolfeest, uitnodigingen versturen, kortom alles wat met drukwerk en publiciteit te maken heeft is hun ding.

WG Wijn
Werkgroep wijn organiseert naar goede oude traditie een jaarlijkse wijnproefavond. Er wordt steeds een uitgebreide selectie gemaakt, voor elk wat wils. Wat rood en wat wit, een aperitief of iets speciaals … Er wordt uitgebreid gedegusteerd en ons motto : hou de wijnemmertjes leeg!

Achteraf kan iedereen naar hartelust napraten en uiteraard een uitgebreide bestelling plaatsen.

WOL
WOL staat voor Werkgroep Ontspanning en Leute. Leute en plezier zijn ons motto. We organiseren allerlei activiteiten (low budget) om elkaar buiten de schoolse sfeer anders te leren kennen. Iedereen (kinderen ouders, begeleiders en sympathisanten) is welkom op onze ludieke (soms leerrijke) bijeenkomsten.

MOS (milieuzorg op school) + Speelplaats
De MOS-werkgroep wil niet enkel tijdens de lessen het milieubewuste aanleren aan kinderen, maar probeert ouders en kinderen bewust te laten worden van de milieuproblematiek met diverse acties.

Omdat kinderen maar aandacht hebben voor milieu als ze die ook kunnen ontdekken is de MOS-werkgroep ook een beetje een speelplaatswerkgroep geworden, om de kale speelplaats om te toveren in een speelplaats waar kinderen kunnen ravotten en nieuwe dingen ontdekken.

POEHA
Poeha is ons jaarlijks meesterwerk die elk kind op het einde van het jaar meekrijgt, als aandenken aan een fantastisch schooljaar. Een meesterwerk eist veel helpende handen en een ganse werkgroep is een vol jaar bezig met het verzamelen van verhalen van kinderen, ouders en andere sympathisanten.

Veiligheid
Een school leeft, maar moet ook veilig zijn. Werkgroep veiligheid kijkt waar het iets beter kan en welke inspanningen we op school kunnen doen om preventief ongevallen te vermijden.

Celtic
De jongste telg van de werkgroepen. Jarenlang stond school op Dranouter Folkfestival met een eetstandje. Omdat ons dat iets te groot werd, is er overgeschakeld naar hulp op het jaarlijkse Celtic Night-festival in Geluwe. Wie wat lekkers wil klaarmaken en de school een centje aanleveren, kan in deze werkgroep terecht.